6. mars 1987 ble Frei Rotaryklubb stiftet. Innvielsesfesten ble avholdt 9. mai samme år. Fadderklubb var Fosna RK. Denne begivenheten ble behørig feiret 10. mars 2012 i klubbens nye møtelokaler i Frei Grendahus. På en måte er ringen sluttet, det var også her det første klubbmøtet ble holdt. 

Innbudte gjester, medlemmer og ledsagere fikk en trivelig kveld der alt var lagt godt til rette av festkomiteen og ledet med fast hånd av klubbens toastmaster Arnfinn.

Etter velkomstskålen ved president Bjørn Egil og matservering ble det overbrakt hilsener fra Averøy- og Kristiansund Rotary Klubb.Det er ikke lite klubben har fått til gjennom årene, fra ungdomsutveksling til eldrefester, skogplanting og anlegging av en løvtrepark bare for å nevne noe. Kameratskapet og stemningen i klubben er meget godt.

Jan, P/R og infoansvarlig, viste bilder fra sitt rikholdige arkiv fra forskjellige Rotaryarrangementer.

Tre medlemmer, Per-Otto, Jørgen og Kjell, som har vært med helt fra starten, ble hedret med blomster, fjerdemann, Jostein, var dessverre ikke til stede, men ble all heder til del. Sekretær Torbjørn ble også overrakt en blomsterbukett for lang tjeneste.

Etter den offisielle delen fortsatte festen til uti de små timer med vanlig god stemning – klubbens
«varemerke».